Telemark på sitt aller beste

Tekst og bilder av Sven Furuly

En drøy håndfull eldre sportsbiler vekker alltid oppmerksomhet når de er ute på tur i flokk. Når været også slår til, blir en helgetur i vakker norsk natur også til et uforglemmelig minne for deltakerne.

Porsche 356 er et sjeldent syn på norske veier, og når hele syv utgaver av denne legendariske modellen, produsert mellom 1948 og 1965, forflytter seg med smidighet og eleganse på smale og svingete Telemarks-veier, skapes det mye positiv oppmerksomhet. At det også befinner seg en sjelden Karmann Ghia 34 fra 1964 er også en liten begivenhet, der den beveger seg blant sine atskillig mer potente og lubne "kusiner" fra Stuttgart.

 

Klubbtur for både ham og henne

Det er ikke til å stikke under en stol at klassiske biler i stor grad er en "guttehobby" der mye handler om å skru på bil, snakke om bil, og treffe likesinnede gjennom ulike fora. Selv har jeg alltid sett på det som viktig for et aktivt klubbliv å også kunne engasjere "den bedre halvdel” og har derfor gjentatte ganger tatt til orde for å forsøke å skape et biltreff der også husets frue har glede av å bli med. Norsk Vetranvogn Klubb arrangerer sitt årlige “Dameløp”, men det tror jeg er for litt “tøffere” damer enn de fleste av oss deler hus og seng med.
Et treff der damene kan hygge seg, uten å måtte høre bilprat hele tiden, tror jeg imidlertid er viktig for å skape en levedyktig klubb – noe for eksempel familietreffet på Golf i regi av Porsche Club Norge er et glimrende eksempel på.

 

Et museum i hjertet av Telemark

To år har gått siden Z-Museum åpnet sine dører på Treungen i Telemark, og dette tiltaket kan best beskrives som en stor suksess. Johan Ziener Thronsen har gjennom mange år samlet på kjøretøy og gjenstander av stor transport- og bygdehistorisk verdi, og da han åpnet Z-Museum i 2012 ble en stor drøm oppfylt. Jeg var selv til stede ved åpningen for to år siden, og da ble jeg møtt av mange fine gjenstandene som befinner seg på museet – inkludert det som trolig er Norges største samling av telefoner gjennom tidene – tilhørende Olav Dalen Zahl. I fjor ble deler av utstillingen skiftet ut, og til årets sesong er museet utvidet med atskillige kvadratmeter, og igjen er et stort antall av de utstilte objektene nye. Og noe av det fine med Z-Museum er at det også passer utmerket for den som ikke er så “veldig” interessert i biler...

 

Mystiske kanner og krukker

Om Seljord kan det sies mye – fra Country-festival til Dyrsku og rike håndverkstradisjoner gjennom århundrer. Bunadsproduksjon og sølvsmier har fulgt i kjølvannet av den tradisjonsrike bunaden fra Vest-Telemark, og i tillegg har stedet et svært aktivt veteranbil-miljø. Midt oppe i dette finner vi Tarjei Skreim, mannen bak kjemiproduktet “Strip All” som brukes til rengjøring av gamle rustede mekaniske deler. Dette produktet har etter hvert vokst til en hel serie “kanner” til ulikt bruk på biler og andre kjøretøy. Da kortesjen med gamle luftkjølte tyske sportsbiler svingte inn på plassen foran Seljord Varmeservice, stod Tarjei klar med iskrem til alle i det fine været. Alle damene var på forhånd sluppet av på et spisested i nærheten – slik at demonstrasjonen av bilkjemikalier kunne gå uten avbrudd av utålmodige kvinner uten sans for restaureringsarbeidets mange mysterier...

 

Spa-behandling og svømmebasseng

Midt mellom Seljord og Treungen, en halvtimes kjøring fra begge steder, finner vi Vrådal. Der skulle deltakerne fra Porsche 356 Klubb kose seg ut over lørdags ettermiddag, nyte en en middag på kvelden, ha noen konkurranser og ellers nye det gode liv. Noen av damene valgte ulike Spa-behandlinger, andre koste seg i bassenget, mens noen var ute og gikk tur langs Nisser (vann) i det flotte sommerværet. Borte på hotellets parkeringsplass fikk naturligvis de mange gamle sportsbilene stor oppmerksomhet, og praten gikk livlig – både blant eierne og de mange som kom for å ta en kikk på de flotte klassikerene. Det meste forløp slik vi hadde tenk oss, og da vi var samlet til middag var stemningen høy, og det var bare fornøyde damer å se. Straand Hotell har flere flotte konferanserom, og i et av disse var det rigget opp for filmvisning på storskjerm. De som ville kunne når som helst ta en tur ned i dette rommet for å friske opp sin Porsche-historie, eller få næring til nye drømmer.

 

Quiz med få bilspørsmål

Kveldens Quiz ble en prøve på kunnskapene til hvert par, og dyp kunnskap om Porsche eller biler generelt var ikke nok til å vinne. Her var det flere av kvinnene som bidro med flest rette svar. Men “gammel er eldst”, og det var Ulf Weerner Johannesen, et av de eldste medlemmene fra Porsche Klubb Norges etablering i 1980, som sammen med sin kone Kari, stakk av med førsteprisen. Etter hvert gikk alle til sengs – vel vitende om at søndag også ville komme til å bli en innholdsrik dag – med atskillige timer bak rattet på gromme veier i vakker natur.

 

Store utvidelser i Treungen

På Z-Museum ble vi møtt av en smilende og vennlig Frank Lien – mannen som er daglig leder av museet og et oppkomme av informasjon og kunnskap om alt fra lokalhistorie til “duppeditter” av alle sorter og slag. Siden åpningen har museet nå hatt mer enn 11.000 besøkende (per mai 2014)  – noe som er langt mer enn de fleste offentlige museer i denne delen av landet – og Z-Museum drives uten noen pengestøtte fra det offentlige. Frank guidet og fotalte, og selv for en som har vært der tidligere, var det som å komme inn i et helt nytt muesum. Visst var mye av det gamle der, men en rekke nye kjøretøy, montere og oppstillinger var på plass i både den gamle og den nye delen av museet. Selv deler av kinosalen fra den gamle Soria Moria kino i Oslo var på plass i et eget rom. Det vises kontinuerlig gamle Chaplin stumfilmer, og alle måtte naturligvis stoppe der. Etter kaffe og vafler i museets amerikansk-inspirerte “Diner” var alle klar til å fortsette turen videre til neste stopp på programmet.

 

Et mislykket bileventyr

Turens siste stopp var Lunde, der en av de fem produserte Troll-bilene fra 1957 er tatt vare på, og utstilt i et eget lokale. På forhånd hadde klubben gjort en avtale med Bjørn Rørås, som har samlet all informasjon om disse bilene, og som har bidratt sterkest til å kaste lys over dette forunderlige kapittelet i norsk industrihistorie. I Lunde ble vi også møtt av et stort antall bilentusiaster med sine klassiske biler som ville ønske kortesjen med de gamle Porschene velkommen.

 

Etter en sen lunsj på den vakre Slusekroa i fortsatt strålende sol, var tiden inne for å sette kursen mot Oslo-området. Og så vidt jeg kunne se, smilte alle de kvinnelige co-driverene om kapp med gutta bak rattet...