Nordisk 356 møte 2005 i Numedal

Bilder: Morten Klouman

Tekst: Anders I. Elnæs

Etter nesten ett års forberedelser kunne arr. komiteen ønske deltagerne på Nordisk Porsche 356 Treff velkommen til Lampeland Hotel i Numedal.

 

Klubben fylte 15 år og det var allerede  5 år siden vi arrangerte Nordisk Porsche 356 Treff på Lillehammer.  Numedalsrally er et begrep i norsk rallyhistorie. Og mye kjøring skulle det bli på oss også i løpet av helgen.

 

Fredag var ankomstdag med bli kjent, og  sen middag på hotellet. De fleste hadde reist langt og gikk tidlig til sengs. Alle visste at lørdag skulle bli den store kjøredagen.

Lørdag startet med tidlig frokost og breefing før en kortesje på 19 stk Porsche 356 satte kursen mot Geilo. Først gikk det flatt. Vi hadde et par fotostopp, men det er ikke mange steder underveis en kan stoppe med 19 biler langs veien. Så gikk det opp. Vi skulle over fjellet til Eggedal for å komme videre til Bromma. Underveis stoppet vi for kaffe og vafler på Haglebu. Så bar det nedover for en formidabel test av bremsene. Ingen havnet i Hallingdalselva. Vi var allerede litt presset på tid. Vi skulle til Gol for lunch på Pers. Det skulle være felles lunch med Porsche Clubb Norge som feiret 30 års jubileum. Her var det Porscher i alle farger og fasonger så langt øyet rakk. Og rett foran hotellet var det reservert plass for oss. Under lunchen var det god stemning med taler og overrekkelse av gaver. Etter lunch kjørte vi riksvei 7 tibake til Nesbyen. Her var det stopp med tanking før det bar opp Rukkedalen mot Tunhovdfjorden og sørover mot Tunhovddemningen. Det ble mindre og mindre vegetasjon. Til slutt var det bare mosedotter og snøklatter. Undertegnede i ledebilen ledet hele gruppen på en meget bratt, trang og svinget vei som gikk på siden og nedenfor demningen. Heldigvis var det ikke en blindvei. Vi kom ut på Numedalsveien ved Rødberg.

 

Neste post på programmet var grusrally i Flesberg. Vi hadde leid 4 km grusvei som tidligere ofte ble brukt som fartsetappe under Flesberg/ Numedalsrally. Å kjøre på en ekte grusvei uten møtende trafikk gjør øyet stort og vått hos mange førere. Gutta kjørte rally, mens damene spiste gulasjsuppe på Blåberg kafeteria på Blefjell.

 

Underveis hadde deltagerne fått utdelt en quiz som skulle leveres inn etter turen. På Blåberg måtte de dessuten i blinde teste delekassa til Vidar for innhold.

 

Tilbake på hotellet ventet kanskje verdens fineste 1950 356. Radium Grün og perfekt restaurert av Pål Rui. Bilen har været utstilt på museet i Stuttgart.  Vi hadde kjørt til sammen 31 mil i dag. Det hadde vært en lang tur i det fine været. På grunn av sen tilbakekomst ble det ikke så mye tid for Pål til å fortelle historien om restaureringen av bilen. Vi skulle gjerne sett og hørt mye mer.

 

Kvelden ble avsluttet med middag og premieutdeling.

Søndag var det sen brunch med utsjekk fra rom og pakking av bilene. Og så den tunge avskjeden. De som skulle kjøre langt ønsket å komme av sted før søndagstrafikken tetnet til. Vi som arrangerte var slitne, men skulle ønske vi kunne vært samlet noen dager til.