Vårstrekk med Porsche 356 klubben

Bilder: Morten Klouman

Tekst: Morten Klouman

Det er samling hos Vidar, pølsegryta er satt over med dertil drikke.

 

Både små og store hadde funnet veien frem, lekende med Porsche 356 alle mann. Etterpå reiste de fleste til Rudskogen og PCN sin kjøretreningsdag.

 

Først på tunet er det tid for polering, Hermann Bergsjø med sine taleevner og oppvisning gjør dette til en stor begivenhet, med Meguiars i fingerspissende leker han lett og ledig med poleringsutstyret.

 

”Vidar – du skal ikke i sirkler, du skal med lengden av bilen”

 

Vidar følger med og gjør som Hermann sier med et smil rundt munnen, for det sitter løst i de omgivelser, som kan ta pusten fra en og enhver. Maken til sted skal du lete lenge etter! Det er samling hos Vidar, pølsegryta er satt over med dertil drikke. Både små og store hadde funnet veien frem, lekende med Porsche 356 alle mann.

 

”En kaffe til”-Hermann i sitt rette element, påtar seg polering med maskin. Stein og vi andre følger spent med der han med godt grep rubber varsomt karosseriet. Det blir som nytt.

 

Ute i sola vaskes det for hånd, ikke noe annet duger. Med varmt vann og stor svamp vaskes det - så spruten står.

 

Et godt tips er å ikke tørke 356`n, la den stå og begynn med å spraye den godt og tørk av med mikrofiberklut.

Spray den igjen med og bruk en type leire ”clay”, som gnis lett inn i karosseriet, deretter tørkes den lett av.

Så kan poleringen starte, ta deg god tid, små flater av gangen, i retning av bilens lengde, la den stå, deretter tørke av.

 

Dette er grovoppskriften på hvordan du gjør det, alle produkter er fra Meguiars.

 

Undertegnede ble meget imponert over styrke, glans og tetthet, ikke minst kvaliteten!

 

 

Etterpå sto Rudskogen for tur...

 

Lukten av eksos brer seg gjennom luften og fester seg godt i porene, smilet sitter løst, og det småpitrer i huden etter å komme nærmest. Det er tid for racing. PCN har kjøretrening.

 

Rudskogen kom ut i sin fulle blomst med 120 Porscher til stedet, god stemning og spennende kjøring. Det gjorde dette arrangementet til en god avslutning på en strålende dag.