Sportwagen i Essex, England

Tekst og bilder av Tor I. A. Fagerhøi og Herman Bergsjø

I begynnelsen av februar tok undertegnede og et annet medlem i Porsche 356 klubben en kort tur til England for å besøke et av de aller beste karrosseriverkstedene i Europa; Sportwagen i Essex i England.

Sportwagen ligger like ved Southend On Sea i Essex, England. Ca. 65 km øst for London. Området er mest kjent som et feriested for Londonere og om sommeren kryr det av turister og surfere her. Southend On Sea's mest kjente landemerke er den 2 km lange piren som strekker seg rett ut i havgapet fra stranden. Den er verdens lengste pier med et lite tivoli helt ytterst. I vintermånedene er stemningen på stedet heller rolig og avslappet.

 

Det finnes flere kjente Porsche-butikker og verksteder i området: JAZ (som bl.a. bygger motorer), og Karmann Konnection (Porsche 356, eldre 911 og VW-deler) for å nevne noen.

 

Bruce Cooper, eier og daglig leder av Sportwagen hentet oss på flyplassen. Selve stedet befant seg ganske bortgjemt i et industrifelt og hadde ingen prangende skilter utenfor. Innenfor oppdaget man en verden av et annet kaliber, her sto flere sjeldne 356er på rekke og rad.

 

Kundekretsen til Bruce består av folk som vet hva de vil ha, og som vet hvor de kan få det. Skikkelig godt håndarbeid til bra pris. Kunnskapen om metaller og om strukturen i Porsche-bilene som de ansatte satt inne med imponerte undertegnede stort. Bruce har kunder både fra Norge og Sverige, samt resten av Europa.

 

En av de ansatte viste stolt frem et prosjekt som best kan kvalifiseres som håpløst. En Porsche pre-A fra 1950-52. Hele fronten, foran frontruten var håndlaget. Alt av metall på bakenden av bilen likeså. Det eneste originale fra bilen var dashbord, taket og platen med chassienummeret. Jeg kan legge til at bilen så visst ikke blir original, da det var laget fester for en Carrera-motor i motorrommet og oppgradert girkasse. Festene foran var satt opp for å akseptere en 356 T-2 forstilling. Galskap? Kanskje. Men at kunden har råd til det var hevet over all tvil! I en artikkel nylig i et engelsk magasin ble Bruce sitert: ”...all of my customers are slightly insane...”

 

Av andre sjeldenheter hadde Bruce inne en rød 356 Speedster Carrera GT for en kvikk finishjobb og tune-up. I lokalene kunne jeg også ta iøyesyn nok en Speedster Carrera GT med aluminiumsdører, panser og motorluke. Denne bilen var inne til en full restaurering. Selve bilen sto under en presenning i lokalene men en av de ansatte var raskt på pletten for å få fjernet presenningen da vi sto og lettet på ene kanten for å se hva som befant seg under. Med følelsen av ærefrykt sto undertegnede og kjente på dørene på denne bilen. Lettere dører skal man lete lenge etter.

 

To Speedstere til, en T-2 cab, flere coupeer, både av A B og C sto også linet opp.

 

Bruce har også en 3-D jigg, for å sikre absolutte rette og korrekte mål på karrosseriene i sine lokaler. En uvurderlig hjelp for oppretting av våre biler. Kollisjonsskadede 356’er jo ikke de letteste prosjektene å kaste seg over uten profesjonell hjelp.

 

 

 

”We have the Three Pointed Over the Head-thingy...”

- en av de ansattes navn på jiggen.

 

 

 

Bruce har lite til overs for overbetalte firmaer som annonserer masse i fancy blader, og som tar klekkelig betalt for halvveis jobb. Sparkel er et fy-ord i Bruce sitt vokabular. ”Det fantes ikke sparkel på 356ene da de forlot fabrikken, da skal det heller ikke være det etter at vi har jobbet på de.”

 

Alle skjøter og kanter blir forsiktig og omsorgsfullt banket rett og krympet til. Tinn blir kun brukt for å jevne ujevnheter som ellers er nærmest uvesentlige for et utrenet øye.

 

At Bruce virkelig går inn for sitt fag kan jeg bevitne, da han under flere besøk til andre verksteder stadig måtte kommentere og korrigere plateskjøter, linjer som ikke falt helt rett og dører som ikke satt helt rett. En mann med sann yrkesstolthet!

 

En nyrestaurert 70-talls 911 2,2 liter, fikk korrigert en feiljustert motorluke, og en stolt eier ble litt forlegen. (JAZ Motorsport)

 

Men det er ikke bare gamle biler som Bruce og hans ansatte jobber på. Nyere Porsche 911’er er også hyppige besøkende i hans lokaler. En Porsche 996 GT3 Club Sport som trengte nye dekaler. En 911 RS som trengte litt oppretting av panseret, osv, osv…

To eldre 911ere sto også inne til full restaurering i lokalene.

 

Les mer om Bruce Cooper og Sportwagen på hans hjemmesider: www.sportwagen.co.uk

Se bildene fra Sportwagen her.

 

Vi dro også til Karmann Konnection og JAZ.

Bilder: Tor I. A. Fagerhøi og Herman Bergsjø