Midnattssolsrallyt i Sverige 2007

Bilder: Fotogubben.se og Midnattssolsrallyt.com

Tekst: Peer Høvik

Rallyet ble gjennomført med historisk sus og ånd. Det ”gamle” gikk fra 1950 til 1964, men ble gjenopplivet i 2006, da rallyet var et rent kartløp med spesialetapper, og  med store utfordringer for navigatør og sjåfør. Teamene måtte gjerne sitte oppe hele natten og orientere seg frem på kart og knappe tider mellom etappene. Vinneren i regularityklassen i 2006 var Douglas og sønnen Berne Kennborn fra Ljungskile med Porsche speedster.

 

I år, 2007, var løpet lagt opp som et ”tulipanløp” og noe enklere for co-pilotene. Det lå en tung organisasjon bak, faktisk den samme som organiserer vinterrallyet Svenske WRC-rally. Arrangementet var perfekt på alle vis. I tillegg til hovedarrangøren var 18 lokale sportsklubber engasjert, og førte til at hele traséen med poster var velbemannet og med et tallrikt interessert publikum, både i byene og langs løype og spesialetapper. I 2006 kom det 100.000 tilskuere, og antallet var sikkert ikke mindre i år. Løpet var 1352 km langt, hvorav 144 km spesialetapper.

 

Rallyet startet torsdag 28.06.07 fra Kristianstad og gikk til Jønkøping. 2. etappe til Ørebro, 3. til Nykøping, og siste til Stockholm med storslått mottagelse ved Armé-museet. Det var lagt inn spesialetapper på avsidesliggende og avstengte grus/singel/skogs-veier på fra 3+ til 12+ km, men også 1 bakkeløp og 2 ferdighetsprøver på bilcrossbaner. Regularityklassene hadde snitt på 50 km/t på alle spesialetappene, borts. fra at baneløpene ikke talte med. Etappene var utfordrende, både pga traséene, og fordi været var skiftende fra solskinn og tørre veier til tropisk pøsregn.

 

Ved ankomst til byene var det en folkehop av skuelystne fans mens bilene ble kjørt inn til velbevoktede parc fermé. Mellom etappene var det natteopphold på bekvemme og rabatterte hoteller. De teamene som delte dobbeltrom, kunne få en utfordring vedrørende snorking etter slitsomme dager, men mot dette fantes råd: Selv hadde jeg god effekt av ubrukt toilettpapir stappet inn i ørene. Om kveldene var det et yrende sosialt liv med diskusjoner, rapporter og gjennomgang.

 

 

I løpet av dagene var det en times lunchpause med god service etter transportetapper.

Alle bilene var fra før 1975. Det var 3 klasser, som alle kjørte samme trasé: 1. Historisk rally med skikkelige fartsetapper (65). 2. Regularity med ekstern tripp (24), og 3. Regularity med kun speedometertripp (13), Tils.102 deltagere, hvorav 17 måtte bryte pga tekniske problemer, velt og andrer uhell.

 

Det var stort mediaoppbud hele veien, og deltagere fikk resultater online etter hvert som løpet skred frem. Dessuten var det intervjuer, som også gikk rett ut i eteren og til rallyets hjemmeside eller til PC’er og mobiltelefoner. Mange lag hadde egne serviceteam, som fulgte på egne veier, og frem til etablerte servicestasjoner for deltagere.

 

Fra Norge deltok 7 lag, hvorav ett i rallyklassen.

Einar T. Lie med Arne Dølerud

PeerHøvik med Gunnar Rosseland

Åsmund Kleve med kartleser Jan Egil Jenssen

 

De gjorde alle en verdig innsats. Spesielt må nevnes Åsmund Kleve med kartleser Jan Egil Jenssen, som erobret 2. plass i Regularity med 41 prikker totalt, og bare fattige 5 prikker etter vinneren, Walter Olafsson med Hans Sylvan.

 

I klassen uten tripp var vinnere Lars Håkansson med Per-Jan Carlsson fra Gotland. De var sogar bedre enn mange i klassen med tripp!

 

Totalvinner i Rallyklassen ble legenden Bjørn Waldegård med Lars Nystöm i Porsche Carrera 911/ 1974.

 

Om kvelden 01.07.07 var det stor avslutningsfest, ”mingle”, på/ved restauranthuset Godthem.

Et herlig eventyr var snipp snapp snute.

 

Min egen erfaring er at dette var den største bilsportopplevelse i mitt enda unge liv (snart70!) Som kartleser hadde jeg med Gunnar Rosseland, som er ingeniør, go-cartmester, og en habil Porschemekaniker. Han gjorde en hederlig innsats som debutant på rally, 40 år etter siste løp, og var til uvurderlig teknisk hjelp. (De andre deltagerne må ha meg unnskyldt for at jeg tåkela landskapet bak meg med blå eksosrøk etter elendig motormontering av en annen ”ekspert” før løpet).

 

Bortsett fra hjemmesiden midnattssolsrallyt.com hvor det kan hentes ut mange detaljer om rallyet, program, resultater, bilder, kart, kommentarer og intervjuer, finnes det ytterligere bilder og tekst på google.com, diverse linker, samt videosnutter på youtube.com. På midnattssolsrallyt.com kan du klikke på ”Tävlande” og på Guide PM1 med brukernavn midn og passord comp. Der ligger flere detaljer, beregnet for deltagerne.