Vårmønstringen 2006 på Øvrevoll

Bilder: Tor I. A. Fagerhøi

Tekst: Tor I. A. Fagerhøi

Porsche 356 klubben og Porsche Club Norge var samlet på indre bane på Øvrevoll 14. mai 2006.

 

Norsk Sportsvogn Klubb holdt sin årlige vårmønstring for alle sportsvogninteresserte på Øvrevoll søndag 14. mai. Porsche Club Norge er fast deltager på dette treffet, og i år ble også Porsche 356-klubben også invitert. Sammen skulle vi blant annet lage en ’historisk’ rekke hvor de fleste av Porsche sine modeller var utstilt med litt informasjon om de enkelte modellene. En naturlig start på en slik rekke er Stein Holo sin nydelig restaurerte Porsche 356 A fra 1959.

 

Jeg hadde ingen forhåpning om å få min bil klar til dette treffet, så jeg fant det naturlig å steppe inn der jeg kunne, som frivillig mannskap på Øvrevoll, på Porsche Club Norge sitt område. En flott måte å treffe likesinnede på. Alle som var der delte en glødende entusiasme for Porsche, enten det gjelder ’gamlekara’ 356ene, nyere 911, eller opp til det nyeste spoiler- eller trimmingssettet til Porsche 997. I klubb teltet ble dvd-utstyr rigget opp for avspilling av historiske Porsche-videoer. Racingsekvenser med 356’er på Le Mans og Nurbürgring ble høylytt kommentert fra min side til stor fornøyelse fra de med nyere interesse av Porsche-familien.

 

Porsche Club Norge arrangerer hvert år kolonnekjøring fra Fornebu og ut til Øvrevoll. En seanse som samler stort sett alle treffdeltakerne på Porsche sitt område. Et syn for Porsche-entusiaster i alle aldre siden Porsche Club Norge er blant de største deltagerklubbene på Øvrevoll. Porsche 356 Klubb Norge hadde i år med 4 stykker Porsche 356 helt i front av kolonnen. En stor takk til Stein Holo, Vidar Mellegård, Hermann Bergsjø og Morten Kloumann som hver hadde tatt med sin 356 A-modell. Får vi med noen B og C-modeller også til neste år?

 

Entusiasmen var virkelig til å ta og føle på idet det ble annonsert over radioen at ”Nå kommer de!”

Et absolutt herlig skue, en perlerad av Porscher i alle farger, modeller, versjoner og personlige stiler. Og alle blankpolerte av stolte eiere og de aller fleste luftavkjølte. Jeg ble faktisk positivt overrasket over antall eldre 911 og 912 som dukket opp, så det var nok å se på for oss som liker de gamle best også. Den største gleden for min del må jeg tilstå at var når de andre frivillige i Porsche Club Norge begeistrert utbrøt: ”Der kommer det 356’er også! Og så mange, så kult!!”

 

Det ble en hektisk time for å få parkert og anvist bilene på sine plasser. Jeg hadde fått ansvar for å få parkert 356, 914 og 928. En grei fordeling synes jeg da disse modellene klarer jeg med letthet å skille ut fra mengden…. Helt til jeg ble kastet på å fordele og skille 964ene fra 911 og 993’ene. Alle de nyere modellene ser like ut i mine øyne. Herlig kaotisk hvor jeg anviste en bil 3 ganger til forskjellige steder…og en stakkars eier av en Cayman ble uskyldig offer for en misforståelse og endte fullstendig på villstrå.

 

Selve treffet forløp rolig med sol og mange besøkende. 356 klubben sine biler fikk en flott plassering på Porsche sitt område rett ved inngangen og teltet til klubben. En veldig flott profilering for vår del. Og interessen for våre biler var upåklagelig. En stor takk også til Maguires-team som kom bort til bilene våre for å gjøre en siste finish-jobb på bilene våre.

 

Porsche Club Norge og Porsche 356 klubben har planer om å gjøre flere arrangementer sammen fremover så følg med på terminlisten og nyhetsbrevene.

 

Se bilder fra treffet på Norsk Sportsvogn Klubb sine sider.