Nordisk 356-stevne 2003, Borlänge i Sverige

Bilder: Peer Høvik

Tekst: Peer Høvik

A happy 356-weekend i  Dalarna

 

Helgen 22-240803 ble en virkelig 356-happening! 4 norske 356-ere gjorde seg bra gjeldende blant de 35 deltagende på det Nordiske stevnet i Borlänge.

 

De som var med fra 356 Klubb Norge:

Vidar Mellegård med co-pilot Stein Holo,

Tor Fagerhøi (webmaster) med søster Hilde som stifinner

Henrik Hansen med bror Peter som navigatør, samt undertegnede

Peer Høvik, solo.

 

Les intervjuet med Peer Høvik i Falu Kuriren

 

Vi startet fra Bryn og Kløfta fredag kl. 16 - og var etter ca. 450 km fremme på Storsund/Borlänge ved 21.30-tiden, takket være sporhunden Stein, men bortsett fra Henrik/Peter. De måtte gjøre vendereis like før svenskegrensen med havarert dynamo. De kom likevel etter ut på natten iført driftsikker Volvo V70 XC. Her må jeg flette inn - og advare - mot et antatt herskende So Big Dynamovirus: Jeg bare minner om mine 3 dynamohavarier i forbindelse med Rally Monte-Carlo Historique i februar, og mine 2 andre tidligere i år. Så viste det seg at også en av våre svenske venner måtte mekke hele natten før stevnet for å skifte sin dynamo + +

 

Storsund

Storsund var et idyllisk "leirsted", tidligere benyttet som fritidstilbud/fristed for industriansatte. Det lå nydelig til ved innsjøen Runn og besto av servicebygning med kantine og møteavdeling, samt mange hytter og hus med 4-5 rom. WC/dusj og vaskerom på gangen. Senger med det basale unntatt laken/trekk. Det fungerte utmerket som hvile- og sovested.

 

Fredag 22.08.03

Etter ankomst ble vi hyggelig mottatt av den driftige, ansvarshavende arrangør, Hans Andersson, som viste oss til rette og inviterte oss på herlig grillmat m/ tilbehør i kantinen. Her traff vi våre svenske lidelsesfeller - og melodi og tema var på plass. Etter maten måtte vi inspisere alle 356-juvelene, som var stilt opp på gresset. Det var stor variasjon i familien, men alle strålte om kapp og var et herlig og farverikt skue.

 

Lørdag 23.08.03

Dette var dagen for de første prøvelser. Med militær presisjon – og etter informativt førermøte – startet første ekvipasje på det nesten 100 km lange "rallyet" gjennom det fascinerende landskap i Dalarna, og på inspirerende veier, som skapt for 356. Under løpet var det lagt inn orientering, diverse, til dels ganske uutgrunnelige prøver av både teoretisk og praktisk art: Tekniske og historiske inkvisisjoner, men også innslag av religiøse tester. Eksempel: Hvor mange sår fikk Kristus på korset. Var svaret 7? Ferdighetsprøvene besto i et slags slalom, men hvor det var et utfordrende element å ta av og siden plassere tennisballer på kjeglene. Co-pilot tok av, fører skulle legge på. Noen måtte ut av bilen for å få dette til, mens de beste virket påfallende veltrent! Neste test var å plassere bilen under et lodd, så nær ned mot taket som mulig, noe de beste greidde med få centimeters margin. Siste prøve var av teknisk art: Å finne riktig nøkkelstørrelse til oppgitte mutterstørrelser.

 

Underveis var vi inn om Falu gruvor, et fascinerende hull i landskapet, hvor de i sin tid vant ut både kobber i tonnevis, men også over 5000 kg gull før de ga seg for 20-30 år siden.

 

Vi hadde en velgjørende lunch på Rankhyttans Herrgård, og en forfriskende kaffepause før målgang på Storesund.

 

Etter velfortjent siesta og opplading, bordet vi turbåten, som tok oss med på en 3 timers aftentur mellom de mer enn 80 holmer og øyer på Runnsjøen. Under veis ble det servert velsmakende 3-retters middag med drikke til kjøps. Det var trubadurunderholdning og allsang, samt premieutdeling til de beste fra dagens rally. Vinnere ble et ektepar med etternavn Larsson etter imponerende, nesten feilfri gjennomgang. Etter landing og noe mer 356-samtaler, kom natten og roen.

 

Søndag 24.08.03

Dagen for førertest med slalom på Dala lufthavn ved Falun. Det var en utfordrende trasé med mer eller mindre åpenbare "feller", som ikke få av deltagerne gikk i baret på. Dette ga seg også uttrykk i tidene – fra 41’’ på de beste (ekteparet Kennborn, som vant hhv dame- og herreklasse i den spesialbygde speedster) til godt over minuttet for de seneste, når bortses fra de diskvalifiserte, som bommet på sporet. Det er et beklagelig faktum at vi norske ikke havnet i eliteklassen, men gøy var det. D e t var alle enige om. Været var sommer, og arrangementet som sådan ble profesjonelt og perfekt organisert.

 

Vel tilbake på Storesund var det lunchtime, men etter seremoniell premieutdeling fra slalomkjøringen.

 

Deretter start hjemreise ved 15-tiden i samlet tropp med Henriks Volvoteam, som sistkjørende, men heldigvis overflødige (ubenyttede) oppsamlingstropp.

 

Alle kom vel hjem etter en begivenhetsrik og minnerik 356-week end i Dalarna.