Eifel Klassik 2003 på Nürburgring

Tekst og bilder av Peer Høvik og Tor I. A. Fagerhøi

Vår tur:

30.09.03 tirsdag:

Med min Porsche 356 C/1964 gikk starten fra Oslo, tirsdag morgen, 0930, med co-pilot Tor Ingar van Antzée Fagerhøi, også en entusiast, som selv har en Porsche 356/57-modell.

 

500 km senere, og i nærmest sommervær - med lunch på en veikroterrasse underveis, møtte vi kl. 18 våre svenske venner, Berne og Douglas, Egert, Kjell, Kurt og Lars i Hälsingborg, alle med sine løpsbiler på henger, før vi ferjet over til Helsingør, og etter Danmark - til Puttgarden.

 

01.10.03 onsdag:

Etter en lang natts ferd mot dag (1.000 km), ankom vi Nürburg neste morgen kl. 7 - til dekket frokostbord hos Hildegard. Hun driver en blanding av gårdsbruk, snekkerverksted og pensjonat - til rimelige EUR21/natt med frokost, og like ved Ringen. Dagen gikk videre med til ettersyn/kontroll av bilene - med prøveturer på varierte landeveier i det nydelige landskapet rundt i Eifel. Senere kom Per, Bengt, Sten m. fl., og vi utgjorde dermed en god norsk-svensk gruppe, hvorav flere var veteraner med deltagelse i Eifel Klassik fra 1999 og andre løp tidligere.

 

Om kvelden var det sosialt Get together samling på et av Nürburgs utmerkede spisesteder.

 

02.10.03 torsdag:

Dro til Porsche Zentrum, Koblenz, 60km, for check og rundsmøring. Funn av dårlig kompresjon på cylinder 3, men med pågass, oppførte motoren seg tilfredsstillende.

 

Fra kl. 18 var det anledning til uformelle prøverunder (EUR14/runde). Det var med ærbødighet og hamrende hjerte at jeg for første gang fikk kjøre Ringen. Det ble en spennende opplevelse, som gikk over all forventning, bortsett fra at motoren forbigående(!) gikk ned på 3 cylindre. Det var med et megetsidende smil om munn, at jeg fikk i meg en skikkelig Wienerschnitzel den kvelden!

 

03.10.03 fredag:

Alvor! Løpene starter, og det er mange allerede første dag: Forskjellige merkeklubbsløp, demo-løp og diverse tidstreninger for løp de neste dagene. Hovedinnslaget var 5-timers løpet på GP-banen for GT/sportsbiler.

 

Vi kom i "ilden" kl. 1445 etter startoppstilling tre kvarter før. Utkjørsel med få sekunders mellom rom - til sammen 180 mer og mindre historiske sportsbiler. Det gikk smidig og greitt med etter hvert god spredning på banen inn til en tung XK120 Jaguar plutselig skar seg inn i siden min mens jeg lå trygt og korrekt på idealsporet i en kurve mellom Brunnchen og Pflanzgarten. Det ble litt bulk, men ikke alvorlig (Andre så adskillig verre ut - som oppflerrede sardinbokser).

 

Med noen av våre svenske venner gikk det verre:
Favoritt og premievinner i 2001, Douglas Kennborn, fikk brudd på veivaksel kort tid etter start, og ble til plenpynt med sin fantastiske 356 Speedster. Per Rosendahl fikk kamakselhavari, og følte alt, inkl. startavgiften, var fullstendig bortkastet. Kurt Bertilsson var i ferd med å miste gearkassen, men skrudde seg inn igjen, og raste rundt Ringen i imponerende fart og hevet over alle registreringer i sin komplett nedstrippede Porsche 912.

 

Vi tok dette første løpet som en prøvesten, og var ikke så aller verst ute av skjemaet. Det ville imidlertid ha vært til stor hjelp å ha velfungerende trippteller og tidstabell for å merke av punkter på banen under orienteringsrundene. Det er helt parallelt til regularities på våre challengeløp.

 

Deltagere kan hele dagen ha det sosialt i ADAC’s teltet med det en måtte begjære av mat og drikke. Det smakte med  en pils etter løpsdebut på Nürburgring!

 

Om kvelden sosialt med middag hos Patricia, en restaurant i det huset hvor Mercedes i sin tid skrapte av den hvite lakken på sølvvpilene for å gjøre dem 1-2 kg lettere! Siden ble sølv den tyske Racingfarven.

 

04.10.03 lørdag:

2 løp i Eifel-Klassik okkuperte Nordschleife det meste av dagen. På første løpet fikk jeg en plutselig 360 gr.’s snurr på Adenauer Forst, en bakketopp med en omvendt dosert, skarp kurve, men kom meg over curbsen og inn på det grønne - og uten annen dramatikk. Hendelsen var imidlertid til stor forlystelse for et tallrikt, filmende publikum!  På senere - og andre løp ble snurring her nærmest en gjenganger. Bedre ble det ikke på 2. løp, da bensinmålerpilen "overraskende" begynte å peke faretruende mot "R" til tross for rikelig påfyll kvelden før. (Ringen sluker drivstoff). Det var bare å dra i Piten og fylle opp - med tilbørlig kommentar fra speaker: "Jetzt fährt ein roter Porsche 356 an die Tankstelle hinein!" Det var ikke helt etter programmet! Da vi kom på banen igjen, var de andre deltagerne i mål, men vi fikk en siste heiarunde helt for oss selv - til vi ble vinket fra banen av en flaggborg i alle farger - men til applaus og alle med godt humør! "Immer die Skandinaver" er et stående uttrykk på Ringen - også i år!

 

Vi trodde at grunnen til 360 graderen på Adenauer Forst skyldtes lavt dekktrykk og vi brukte lang tid på å skaffe tilveie litt luft i dekkene, slik at vi skulle slippe å 'dekkskrike' oss gjennom nok et race. Rett før starten 2. løp fikk vi hjelp av en villig italiener. Dekkene ble pumpet opp, og bilen ble etter det adskillig lettere å håndtere!

 

05.10.03 søndag:

Om formiddagen litt sightseeing, beundring av alle de 600 deltagende sportsbiler av alle modeller og i alle aldre, handling i "Erlebniswelt" og ikke minst se på  300 km-løpet med GT/sportsvogner på Nordschleife. Der gikk det unna med imponerende fart og kjøring, men også med adskillige vrak hengende igjen i det grønne og langs rekkverkene!

 

Deretter "nedkjøling" før vår finalestart kl. 1425. 1+1+3 runder i stigende tempo. Med truende vær- og føremeldnger, la vi oss først lavt i rundetid, og dessverre så lavt at vi på de siste rundene måtte sige i gangfart inn til registreringen for ikke å sprekke fullstendig. Løpet forløp ellers uten dramatikk for vår del, og det var et merkelig antiklimaks - da det hele var over. Vi hadde hatt til sammen 19 runder i helvetet, men det opplevdes helt himmelsk for en pasjonert bilsportutøver.

 

Så var det å pakke sammen. Vi dro avgårde samme kveld og i samlet tropp 250 km til Schwerte, hvor vi overnattet. De andre dro tidlig neste morgen, mens vi hadde avtale om service hos Ulrich Weber, K&W Automobile, et spesialverksted for Porsche, og særlig 356. Dagen etter ble også tilbragt der, for arbeidet tok mer tid enn beregnet, men de utførte en glimrende jobb: Skifting av eksosanlegg, forstilling, synkroniseroing m.m. Der fikk jeg  også forklaring på min snurr: Bakhjulene var satt 4cm for lang frem (gammel synd) og vinklingen var helt ute av dage. Det var en teknisk ingeniør som hadde ansvaret, assistert av dyktige "montører"

 

07.10.03 tirsdag:

Hjemme etter 1.400 km og 15 timer - på samme rute som nedover - og med en bil som føltes som ny! Det eneste alarmerende var at gassen hengte seg opp: et forgasserstag hektet seg på en slangeklemme. En liten operasjon, og alt fungerte.

 

Snipp snapp snute

 

Jeg vil uttrykke en takk til våre svenske kolleger, og spesielt til Kurt Bertilsson, som er den som fikk meg med på dette eventyret!

 

- Peer Høvik

Bilder: Peer Høvik og Tor I. A. Fagerhøi

En ekte racing-weekend i Tyskland på historiske Nordschleife,
Nürburgring. 3 til 5 oktober Eifel Klasik 2003.

 

"Det grønne Helvete" som ble til en stjernespekket Himmel!

 

Endelig!

Alt klart for Eifel Klassikk 2003 på Nürburgring! En drøm var i ferd med å gå i oppfyllelse. Som student i Bonn på 60-tallet, var det en topp i tilværelsen, da vi i mai campet ved Karusell og kunne overvære 1000 km-Rennen med de den gang store gutta: Stirling Moss, Jackie Stewart (som vel var den som ga banen betegnelsen "Die grüne Hölle"), Jim Clark, Dan Gurney, Graham Hill, Jack Brabham, John Surtees m. fl. Tanken om at jeg selv skulle få oppleve å delta i billøp på denne utrolige banen, var fraværende, selv i mine villeste fantasier.

 

Banen, "Nordschleife", 20,832 km + nå  også GP-banen 5.141 km ble bygget i 1925-27, som et lokalt tiltak mot arbeidsløsheten, og beskjeftiget på det meste 3.000 arbeidere! Første Eifel-Rennen tok av allerede i 1927. Siden har det vært tallrike arrangementer på Ringen, inklusive Formel 1, som også gikk på Nordschleife inn til Nikki Lauda, som ved et under slapp fra et dramatisk crash ved Bergwerk i 1976 med livet så vidt i behold. Siden ble denne delen av Ringen ansett for farlig for snittfart 190km/t! Fra 1981 startet arbeidet med den nye GP-banen, åpnet i 1984.

 

ADAC Eifel-Klassik Gleichmässigkeitsprüfung, som vi hadde meldt oss på (med startkontigent ca. NOK 5.000), er et historisk og tradisjonsrikt konsept, som innebærer 1 løp fredag og 2 løp lørdag, begge à 1+1+2 runder på Nordschleife. Disse blir kontrollert/målt ned til 1/10 sekunder mellom gitte banepunkter og på 2 runder etter først en orienterings- og deretter en registreringsrunde.

 

Disse er ikke nødvendigvis hastighetsløp, men "regularities", hvor teamene kan sette, og deretter kopiere sine egne etappe- og rundetider. På Plus-løpet og finalen søndag, med 1+1+3 runder på Nordschleife + GP-banen, kan det bli mer fart på sakene, i det rundetidene skal reduseres med 30 sekunder per runde og altså  med til sammen 90 sekunder.

 

Opplegget kan virke enkelt, men banen er lang med høydeforskjell på 300 m. og høyeste topp på vel 700 m o.h. (Hohe Acht). Det kan oppstå svært vekslende vær- og føreforhold, som vind, regn, tåke, sol- og skyggepartier med tilsvarende varm/tørr og våt/fuktig bane. Deler av banen går oppover "som i Alpene" før overgang til bratte og svingete nedoverbakker, "blinde" kurver, til dels med invers dosering, samt 2 "overdoserte" kurver med ujent brtongdekke i Karusell og Schwalbenschwanz. Når det der til er skarpe "krøner" som medfører luftige svev for de raskeste og stadig skiftende banedekke, kan en vel tenke seg at Nordschleife byr på alt hva sportshjerte, armer og ben måtte begjære – og litt til! Det kan gå til grensen av det mulige, – og vel så det - både for bil og fører. Etter noen runder blir en kjent med banen, slik at rundetidene reduseres. Men ingen må bli overmodig. Noen behersker Nürburgring etter 50-100 runder - mens andre aldri vil bli helt fortrolig med den.

 

Og ikke alt går etter plan og ønske. Dramatikk blir det - uansett.

Se også bilder og inntrykk fra Fahrerlagerboxen

 

Les mer om Eifel Klassik på Internett:

Flere bilder fra Eifel Klassik kan sees her

Les mer om Nürburgring: www.nurburgring.de

 

Har du lyst å kjøre 2 runder på Nürburgring
i en PORSCHE GT3:

http://www.nurburgring.de/event.php3?event=000101_v&id=9&lang=deu