27th International 356 meeting, Skövde i Sverige

Bilder: Navn

Tekst: Navn

Det er ikke første gang våre naboer i øst arrangerer et internasjonalt Porsche 356 møte, og det 27. treffet går over i historien som særdeles vellykket.

 

Som innbitt 356-entusiast har man etter hvert lært seg at i mai skal man ikke gjøre noen avtaler før man har notert datoene for det internasjonale møtet i kalenderen. Det har lett for å gå ut over enten syttende mai eller Kristi Himmefart -helgen, men pytt. Hva er vel det mot å dyrke sin altoppslukende hobby? Riktignok har jeg hatt et og annet teknisk problem på noen av mine turer med "gammel-Porschen" nedover i Europa, men noen utfordringer hører med.

 

I år var det derimot den internasjonale 356-møtet nesten i nabolaget for oss som er bosatt på østlandet. Det var den svenske Porsche 356 Klubben som var vertskap, og de hadde valgt å legge arrangementet til Skövde-området, nærmere bestemt noen mil nord for Göteborg, midt imellom de store innsjøene Väneren og Vättern. Etter motiverende innbydelser fra 356-Club Sverige, ble vi en gjeng på 5 norske 356-ere + 3 co-piloter, som møttes på Halden Festning på selveste Kr. Himmelfarts Dag.

 

Svenskene hadde lagt møtet i perioden 9-12 mai.

 

Vi hadde bestemt oss for å kjøre samlet, og klokken 13 var alle påmeldte nordmenn "innsjekket" på festningen. Det var Anders Elnæs, Henrik Hansen og hans bror, Stein Holo, Torfinn Momrak med frue, Vidar Mellegård samt undertegnede, Peer Høvik med Gunnar Cramer (psykiater og Peer's co-pilot) i passasjersetet.

 

Etter en fin tur over grensen og gjennom det Värmlandske landskapet, med en velfortjent lunchpause halvveis, ankom vi Skövde og stevnestedet Billingehus ved 19-tiden. Foran hotellet var mange av de ca. 150 påmeldte Porsche 356'ene allerede på plass, og deltagerne (+ mange tilskuere) kunne bivåne det ene 356-prakteksemplaret etter det andre på parkeringsplassen foran det førsteklasses hotellet.

 

Etter en uformell middag uten offisielt program og en natts søvn, våknet vi til en ny, Gudbenådet vårdag, og kunne raskt starte på stevnets første dag.

 

Kortesjekjøring 50 km til Karlsborg festning, som ligger helt ute ved Vätterns bredde. Senere på dagen ble det servert lunch i militærforlegningens kantine. Dette hadde sammenheng med at en av øvelsene, slalomkjøringen, foregikk på lokal militærplass. Mange prøvde seg på dristig tempo og fikk uttelling for det. Også vi norske hevdet oss ganske bra i feltet.

 

Her dukket også 2 nye medlemmer i 356 Klubb Norge opp i hver sine, relativt nyanskaffede, kremgule 356ere, henholdsvis 1957 og -59 modeller.

 

Neste dag, lørdag, var det lagt opp til nærmest heldagsrally på festlige "356-veier" med lett orientering og innlagte, med til dels intrikate poster. Her skulle utøves ferdighetskjøring og svares på tekniske og historiske 356-spørsmål. Halvveis var det innlagt forfriskning og lunch.

 

Det sosiale høydepunkt kom lørdag aften med "gallamiddag" i festlig ramme. Store ord og vakre taler, samt premieutdeling til rally-vinnerne (best ble en italiener(!), som hadde kjørt 2.600 km for å delta på treffet!)

 

Etter brunch søndag var det klart for oppbrudd og avreise. Men først etter at interesserte kunne bruke opp reisekassen (og mere til) på nye og brukte deler og utstyr på markedsplassen.

 

Våre svenske venner hadde gjort en imponerende innsats og fikk gjennomført et prikkfritt stevne til alle deltagernes ros og honnør.

 

Dette kan svenskene!