'356' fra Norge på tokt til Danmark

Bilder: Peer Høvik

Tekst: Peer Høvik

Besøk til Petter Iversens Porsche-verksted utenfor Ålborg.

 

Etter beundringsverdig initiativ av Hans Christian Hovelsrud dro vi 5 norske 356-ere med ledsagere og
-inner til Danmark helgen 27-28.04.01 for bl.a. å besøke Petter Iversens Porsche-verksted utenfor Ålborg. Dette var en slags gjentagelse av lignende tur i 1999, og som var en stor suksess.

 

Årets deltagere var Hans Christian H, Stein Holo, Lars Aksel Thingelstad, Andrew Weinstock og undertegnede. AW og jeg hadde med våre resp. 356-ere for å sette gruppen på kartet. SH restaurerer sin A-modell. LAT er i ferd med å bygge opp en 550-replica Spyder på basis
av et 914-vrak, funnet på Internett i hhv. England og Tyskland(!) HCH har sin Carrera til restaurering hos PI.

 

Vi møttes til Color Festival fredag e.m. Vel om bord samlet vi oss til første givende seanse i Captain's Grill, hvor HC hadde fått reservert "Det runde bord". Kveldens tema var gitt på forhånd, men takket være våre ledsagere kom vi faktisk inn på andre tema enn 356 og dens tekniske finurligheter!

 

Etter en god natts søvn møttes vi på kaien før start mot Ålborg. Vi med våre juveler foretok en spontan fartsetappe før gjengen møttes ved inngangen til PI's imponerende verksted, som minner mer om et laboratorium på det nye Rikshospitalet enn et effektivt og hektisk Porscheverksted. Juvelene befant seg på rekke og rad hvis de ikke sto på skrå i karrosseriavdelingen (HC's Carrera) eller hang oppe under taket til ferdiggjøring (Prins Bertils Carrera cab.) Der var biler fra mange land, hvilket sier noe om PI's respekt som 356-kjenner og -kapasitet. Rosinen i pølsen var vel PI's rel. nyanskaffede 550-Spyder fra Australia, og som vi kanskje får oppleve på int. 356-treff i Sverige i 2002? Ellers var der nydelige ferdig restaurerte biler, både for fest og moro (bl.a. en løps-Carrera tilh. Herr König i Hamburg, og Lasse Jønnssons ditto fra Sverige).

 

Vi fikk fruktbar meningsutvikling og velkvalifiserte svar på mange spørsmål, alt mens vi fikk servert dansk frokost "på fjøla". Som takk for gjestfriheten fikk PI overrakt en av SH nydelig dekorert Spyder-modell. Ved avgang oppdaget jeg oljelekkasje fra motoren på min 356C/64. Toppdekselpakning ble profesjonelt skiftet, men sannsynligvis var det mer, og en sanns. diagnose var pakningsdefekt rundt hylsen til ene støtstangen. Dette virket likevel ikke verre enn at vi kunne dra til Skagen og innta Lunch på Brøndbo's vertshus. Dette er et besøk verdt i seg selv! Vel forsynte forsatte ferden til Gamle Skagen, hvor HC like godt hadde reservert hele Strandhotellet for oss! Dette var en perle - og en hobby drevet av den danske gründeren av Securitas! (Han hadde trukket seg ut av den geskjeften med 17 milliarder i lommen!) Et lite sjarmerende hotel av høy klasse og med alle fasiliteter. Gamle Skagen er også verdt å ta med seg for dem som er på de trakter, vakkert som det ligger mot havet og med alle de sjarmerende hus og miljø!

 

Etter nødvendig siesta, møttes vi til cocktail hos HC og hans sjarmerende Mia i deres leide hus ved siden av hotellet - og tilhørende eieren.

 

Middagen på en koselig familierestaurant ble et høydepunkt med gourmet-retter og et utvalg av utsøkte viner fra kjelleren. Etter brunch på hotellet neste dag, satte vi kursen mot Hirtshals og ferjen med avgang kl. 14. Etter en rolig hjemtur landet vi på Hjortneskaia, mettet av føde og inntrykk etter en hyggelig og like velgjørende som inspirerende klubbtur. Vi følte turen var så "berikende" at flere burde ha vært med.

 

Kanskje kommer det en ny sjanse om 2 år.
Da bør vi stille fulltallig!